eKommunikation

I eKommunikationen kan du fylla i och skicka din ansökan om inkomstrelaterad dagpenning och bifoga de utredningar som behövs.

Byggbranschens arbetslöshetskassa eKommunikationstjänst

Du loggar in i eKommunikationen med användar-id och lösenord. För att kunna använda eKommunikation måste du först registrera dig som användare genom att klicka på Registrera dig. Då får du ett användar-id. I fortsättningen loggar du in med ditt användar-id och det lösenord du skapar i samband med registreringen. Om du glömmer ditt lösenord kan du skapa ett nytt genom att klicka på Nytt lösenord.

Fram till 28.2.2017 kan du också logga in med dina personliga bankkoder. Webbplatsen är skyddad med SSL-teknik.

I eKommunikationen kan du fylla i din ansökan om inkomstrelaterad dagpenning och bifoga de utredningar som behövs. Din ansökan registreras som inkommen till kassan genast när du skickat den. I eKommunikationen kan du också granska uppgifter i anslutning till din ansökan om dagpenning och ändra dina personuppgifter i förbundets medlemsregister. Under Medlemsavgifter kan du se ditt medlemsavgiftsläge, räkna ut beloppet för din medlemsavgift och betala medlemsavgiften.

eSnabbansökan – ett snabbt sätt att fylla i fortsatt ansökan

Snabbansökan är en förhandsifylld fortsatt ansökan för helt arbetslösa eller permitterade personer. Den är snabbare och enklare att fylla i än en vanlig ansökan om fortsatt dagpenning.

Du kan skicka en snabbansökan så länge dina uppgifter inte förändrats.

Tjänsten föreslår automatiskt en snabbansökan för en period på fyra kalenderveckor om du varit arbetslös eller permitterad under hela den period din föregående ansökan gällde. Om dina uppgifter förändrats jämfört med den föregående perioden kan du gå över till en normal ansökan om fortsatt dagpenning.

Snabbansökningarna behandlas tillsammans med övriga fortsatta ansökningar i den ordning de inkommit.

Beställ sms-aviseringar om utbetalning

I stället för meddelanden per post kan du välja att få sms till din mobiltelefon om utbetalningen av din inkomstrelaterade dagpenning eller alterneringsersättning. Du kan byta leveranssätt på sidan Egna inställningar i eKommunikationen. Textmeddelandet innehåller uppgifter om den period utbetalningen gäller, betalningsdagen och beloppet. Textmeddelandet skickas på kvällen den dag betalningen behandlats eller senast följande morgon.

Meddelandet om utbetalningen finns också i eKommunikationstjänsten på sidan Lägesuppgifter.

Dataskydds- och registerbeskrivning