Oletko aloittamassa uutta työtä? Jos työntekopaikkasi sijaitsee yli tunnin matkan päässä kotoasi ja työsuhde kestää vähintään kaksi kuukautta, sinulla voi olla oikeus liikkuvuusavustukseen.

Mikä on liikkuvuusavustus?

Liikkuvuusavustus on taloudellinen tuki tilanteessa, jossa työtön vastaanottaa uuden työpaikan ja työmatka kestää yli tunnin suuntaansa.

Kenelle liikkuvuusavustusta maksetaan?

Liikkuvuusavustusta maksetaan, kun

  • vastaanotat uuden työpaikan ja työsuhteesi kesto on vähintään kaksi kuukautta
  • työmatkat vastaanottamasi työpaikan takia kestävät päivittäin yhteensä yli kaksi tuntia (1.7.2021- alkavissa kokoaikatöissä yli kolme tuntia)
  • olet saanut työttömyyspäivärahaa juuri ennen työsuhteen alkamista tai päivärahasi on evätty omavastuuajan, rangaistuskarenssin tai työvelvoitteen takia tai olet alle 25-vuotias, jolta päivärahaoikeus on evätty ammatillisen koulutuksen puuttumisen takia.

Vastaanotettu työpaikka voi olla osa-aikainen tai kokoaikainen. Yritystoimintaan liikkuvuusavustusta ei voida maksaa.

Kuinka suuri on liikkuvuusavustus?

Liikkuvuusavustus on 33,78 euroa päivässä eli noin 700 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksetaan mahdollinen lapsikorotus ja erillinen korotusosa, jos työmatka ylittää 200 kilometriä. Liikkuvuusavustusta maksetaan 30-60 kalenteripäivän jaksolta enintään viideltä päivältä viikossa. Osa-aikatyössä avustuksen saa työssäolopäiviltä.

Miten liikkuvuusavustusta voi hakea?

Voit hakea liikkuvuusavustusta jo ennen työn alkamista, mutta kuitenkin viimeistään kolmen kuukauden kuluttua työsuhteen alkamisesta. Liikkuvuusavustus maksetaan aina jälkikäteen toteutuneen tilanteen mukaisesti.

Liikkuvuusavustuksen hakuohjeet ja tarkemmat tiedot avustuksesta löydät kassan ohjeista.