Kun työnhaku laitetaan vireille työ- ja elinkeinotoimistossa (TE-toimisto), yleensä samalla sovitaan myös työllistymissuunnitelman laatimisesta ja palveluntarpeen arvioinnista.

1.5.2020 alkaen tai hakijan pyynnöstä jo 16.3.2020 alkaen  ja 30.6.2020 saakka työllistymissuunnitelman laatimista tai palveluntarpeen arviointia ei kuitenkaan edellytetä työttömien osalta poikkeuksellisen tilanteen takia. Lomautettujen puolestaan ei tarvitse tehdä työllistymissuunnitelmaa ja palveluntarpeen arviointia ajalla 16.3.-31.7.2020.

Työnhaun voimassa olosta TE-toimistossa on saatettu antaa virheellinen katkaisulausunto, kun työllistymissuunnitelmia ei ole tehty. On kuitenkin jokaisen työttömän ja lomautetun työnhakijan omalla vastuulla korjata oma tilanteensa ja saada lausunnot voimaan. TE-toimistoon voi olla yhteydessä puhelimitse tai Oma asioinnin kautta.

Muista kuitenkin tehdä työllistymissuunnitelma viimeistään 30.6.2020, jos olet työtön tai 31.7.2020, jos olet lomautettu.

Lisätietoa Työttömyyskassojen yhteisjärjestön tiedotteesta.