Rakennusalan voimakas kausityöttömyys kaksinkertaistaa käsiteltävien päivärahahakemusten määrän talviaikaan. Tämä näkyy Rakennuskassassa hakemusten käsittelyajan kasvuna. Teemme kuitenkin koko ajan parhaamme, jotta tästä ei aiheutuisi jäsenillemme kohtuutonta haittaa.

Haluamme muistuttaa sinua, millä tavoin voit nopeuttaa oman hakemuksesi käsittelyä:

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat antaa lisäselvitystä hakemuksesi tietoihin, asioi eAsioinnin kautta (www.rakennuskassa.fi -> eAsiointi). eAsioinnin käyttäminen on helppoa, turvallista, nopeaa ja ilmaista. Asioidessasi eAsioinnissa käytä selaimena Chromea tai Firefoxia, Explorer ei toimi. Kirjautuminen vaatii vain omat henkilökohtaiset pankkitunnukset tai puhelinoperaattorilta saatavan mobiilivarmenteen. eAsiointia voi käyttää kännykällä, tabletilla tai esim. kirjaston pöytäkoneella.

eAsioinnin kautta lähetetyt hakemukset, liitteet ja viestit tulevat kassalle heti eikä sinun tarvitse välittää postinjakelun kestosta tai jonottaa puhelinpalveluun. Voit asioida silloin, kun se sinulle itsellesi parhaiten sopii.

Täytä hakemus huolellisesti ja liitä siihen kaikki tarvittavat liitteet. Sähköisessä hakemuksessa on infonappeja, joista saa tarvittavaa lisätietoa hakemuksen täytön yhteydessä. Otamme sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoja. Jos sinulta pyydetään lisäselvityksiä, toimita kaikki pyydetyt lisätiedot kerralla.

Kun liitteet ovat saapuneet kassaan, näkyy tieto eAsioinnissasi kyseisen liitteen kohdalla olevana sinisenä alaspäin osoittavana nuolena. Voit myös itse tarkistaa ko. nuolta klikkaamalla, miltä lähettämäsi liite näyttää.

Varmista myös, että jäsenmaksusi ovat ajan tasalla. Puuttuvat jäsenmaksut voivat hidastaa päivärahojesi maksamista. Voit tarkistaa, laskea ja maksaa jäsenmaksuja eAsioinnissa Rakennusliiton jäsenyysasiat -toiminnon kautta. Järjestelmä kertoo sinulle mm. tilin ja viitenumeron, jotka tarvitset jäsenmaksun maksamiseen.

Seuraa hakemusten käsittelyaikaa nettisivuillamme olevasta käsittelytilannetiedotteesta (www.rakennuskassa.fi -> Käsittelytilanne). Käsittelemme hakemukset saapumisjärjestyksessä. Tällä hetkellä alkavien hakemusten käsittelyaika on noin kaksi viikkoa, mikäli meillä on kaikki hakemuksen käsittelemiseksi tarvittavat tiedot käytettävissämme ja jäsenmaksut ovat ajan tasalla.

Älä ruuhkauta asiakaspalveluamme kysymällä käsittelytilannetta, vaan tarkista se kassan nettisivuilta. Näin meille jää enemmän aikaa päivärahojen maksamiseen.

Voit asioida kanssamme Rakennuskassan eAsioinnissa olevan viestit -osion kautta. Pyrimme vastaamaan  eAsioinnin viesteihin kahden työpäivän kuluessa. Voit myös tarvittaessa soittaa esimerkiksi eAsionnin käyttöä koskevissa ongelmissa puhelinpalveluumme (puh. 020 690 230) arkisin klo 9 -15. Huomioithan, että puhelinpalvelumme on ruuhkaisin aamupäivisin.