Postin lakon vaikutukset paperipostiin 11.11.-22.12.2019

Postin lakkotilanne ajalla 11.11.-22.12.2019 – posti ei kulje

Posti aloitti lakon kaikissa postinjakelun, -käsittelyn ja -kuljetuksen työtehtävissä maanantaina 11.11.2019 klo 6.00. Lakko jatkuu tämänhetkisen tiedon mukaan mahdollisesti 22.12.2019 saakka.

Tämä tarkoittaa sitä, että mikään paperilla työttömyyskassalle lähetettävä posti ei tule perille kyseisenä aikana. Myöskään kassan lähettämät paperiset päätökset eivät liiku eteen päin.

Kehotamme kaikkia päivärahanhakijoita lähettämään hakemuksen sekä tarvittavat liitteet työttömyyskassalle eAsioinnin kautta. Tämä on ensisijainen, nopein ja turvallisin tapa lähettää kassalle hakemus sekä liitteet.

On myös mahdollista viedä hakemus ja liitteet paikalliseen Rakennusliiton aluetoimistoon, josta ne toimitetaan työttömyyskassalle.

Jos aluetoimistoa ei ole lähettyvillä, voi hakemuksen lähettää kassalle myös sähköpostitse osoitteeseen asiakirjat@rakennuskassa.fi. Jos itse hakemuslomaketta ei pysty liittämään sähköpostiin, pitää sähköpostissa selvittää vähintään seuraavat tiedot:

  1. Hakijan nimi, syntymäaika ja osoitetiedot
  2. Ajanjakso, jolta etuutta hakee
  3. Tiedot hakujaksolta, onko hakija ollut työtön, lomautettu, työssä + työtunnit ja työnantajan nimi, työllistymistä edistävässä palvelussa tai poissa siitä, sairaana jne.
  4. Jos ajanjaksolla on työssäolopäiviä, pitää kassalle ilmoittaa myös vähintään palkanmaksupäivä, jos palkkalaskelma ei vielä ole saatavilla.

Kassan eAsioinnin käyttäminen

eAsioinnissa otetaan 20.11.2019 alkaen käyttöön vahva sähköinen tunnistautuminen. Kirjautuminen tapahtuu tämän jälkeen kaikkien pankkien henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai teleoperaattoreiden mobiilivarmenteilla (Telia, Elisa, Dna jne.).

Kassan puhelinpalvelu päivystää maanantaista perjantaihin kello 9-15 numerossa 020 690230.

 

Lisätietoja lakosta Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn sivuilta https://www.pau.fi/.

Tarkista löytyykö kaipaamasi tieto usein kysytyistä kysymyksistä.