Uudet verokortit voimassa 1.2.2018 alkaen

Uudet verokortit tulivat voimaan helmikuun alusta. Saadessasi työttömyyspäivärahaa, saatat tarvita uuden verokortin. Vaikka tuki on pienempi kuin palkka, jota olet saanut aiemmin, veroprosentti ei välttämättä pienene. Tämä johtuu siitä, että tuesta ei voi tehdä verotuksessa samoja vähennyksiä kuin palkkatulosta.

Tilaa tarvittaessa uusi muutosverokortti etuuksia varten.                                                                                                                                                                                                        Työttömyyskassat käyttävät ansiosidonnaisen päivärahan ennakonpidätysprosenttina Verohallinnolta saadun palkkaverokorttisi veroprosenttia. Prosentti on kuitenkin vähintään 25 %. Voit tarvittaessa tilata muutosverokortin etuuksia varten verotoimistosta.

Huomaa myös, että palkat ja muut etuudet vaikuttavat veroprosenttiin. Jos työttömyysaikanasi saat tuloja satunnaisesti, teet osa-aikatyötä tai saat työttömyyspäivärahan lisäksi muita etuuksia, voit arvioida veroprosenttisi veroprosenttilaskurilla Verohallinnon nettisivuilla www.vero.fi.

Tarkista löytyykö kaipaamasi tieto usein kysytyistä kysymyksistä.