Julkaistu

Hakemusten käsittely on ruuhkautunut. Käsittelyn nopeuttamiseksi pyydämme, että hakemusten käsittelytilannetta ei toistaiseksi tiedustella puhelimitse. Oman hakemuksesi ajankohtaisen käsittelytilanteen näet eAsioinnista.    

Julkaistu

Ensimmäistä kertaa ansiosidonnaista päivärahaa hakevien osalta vanhimmat tällä hetkellä käsittelyyn otettavat hakemukset ovat saapuneet viikolla 2. Hakemuksia on saapunut kassalle erittäin paljon ja käsittely on ruuhkautunut. Pyydämme kärsivällisyyttä.  Ensimmäisten hakemusten käsittelyaika on tällä hetkellä noin viikko. Ensihakemuksiksi katsotaan myös sellaiset hakemukset, joissa työssäoloehto on täyttynyt uudelleen edellisen työttömyysjakson jälkeen. Jatkohakemusten käsittelyaika on keskimäärin 2 viikkoa hakemuksen saapumispäivästä. Hakemukset… Lue lisää »

Julkaistu

Työttömyysturvalakiin muutoksia 1.1.2017 Lakimuutosten keskeisin sisältö: – Omavastuuaika pitenee viidestä päivästä seitsemään päivään. – Ansiopäivärahan enimmäisaika lyhenee 500 päivästä 400 päivään. 500 päivää voivat saada vain 58-vuotta täyttäneet henkilöt, joilla on työhistoriaa vähintään 5 vuotta viimeisten 20 vuoden sisällä. – Alle 3 vuoden työhistorialla enimmäisaika lyhenee 400 päivästä 300 päivään. – Pitkän työuran (20v.) perusteella… Lue lisää »